SSVMS

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Naslovna Arhiva

Flota "Jata" se sprema za leto

El. pošta Štampa PDF

- Reč je o baznom održavanju, koje podrazumeva ozbiljne radove na letelicama - kaže Vladan Krunić, izvršni direktor „Tehnike“. - Samo na „Oskar novembru“ angažovano je po 25 do 30 radnika u smeni. Trenutno se priprema ugradnja motora, koji su remontovani. Takođe, zamenili smo farbu, menja se enterijer, u radionicama se pripremaju potrebne komponente... „Jat ervejz“ sada izmiruje svoje obaveze dinamikom koja je zadovoljavajuća. Nacionalna aviokompanija je naš najveći klijent i bez jakog „Jata“ nema ni jake „Tehnike“. Posle ove „generalke“ letelice će bez problema saobraćati u narednih godinu do godinu i po dana, do novog baznog održavanja. Da smo po cenama konkurentni najbolje govori činjenica da su nam i kompanije iz Britanije i Rusije poverile dvadesetak aviona na bazno održavanje.

U ime „Jat ervejza“ situaciju u hangarima „Tehnike“ pomno prati Mladen Dubravko Duišin, direktor direkcije za održavanje kontinualne plovidbenosti.

- Za „Jat ervejz“ radnici „Tehnike“ su angažovani na četiri „fronta“, a to su linijsko, zatim bazno održavanje, remont motora i komponenti - objašnjava Duišin. - Trude se, rade punom parom i zadovoljni smo njihovim pristupom više nego ranije.

Prema rečima Dragana Breneselovića, izvršnog direktora „Jata“ za prodaju, do sada je nacionalna aviokompanija ugovorila i 800 sati letenja u čarter saobraćaju, što je za oko tri odsto više nego lane. Posle jedne godine pauze nacionalnoj aviokompaniji vratila se i turistička agencija „Kontiki“. Agencijama je, inače, ostavljena mogućnost da usled eventualnog pogoršanja situacije u Tunisu i Egiptu bez penala otkažu letove, ali će zato svakako biti pojačana Španija, Turska i Grčka.

 

Ovaj servis je u prekidu. Ne možete više objavljivati komentare.


Ponuda

Baner

Iz novina...

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Izrada studije izvodljivosti o letu za SAD ugovorena je sa partnerim...
nedelja, 06 jul 2014 11:08
Arapi kupuju i Jat tehniku

Arapi kupuju i Jat tehniku

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedin...
nedelja, 08 decembar 2013 22:57
Sirovo meso kao plata

Sirovo meso kao plata

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne avioko...
nedelja, 08 decembar 2013 22:50

Trenutno Online

Imamo 60 gostiju na mreži

Blic vest!

Hogan je potvrdio da su zainteresovan za kupovinu "Jat tehnike".
- "Er Srbija" za sada ima svoju tehniku za linijsko održavanje. Gledamo i procenjujemo "Jat tehniku", videćemo da li će biti realizovano neko partnerstvo ili kupovina - kazao je Hogan.
 
20.06.2014.