SSVMS

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Naslovna Arhiva

SAOPŠTENJE SSVMS - Direktor je prekršio novi Kolektivni Ugovor!!!

El. pošta Štampa PDF

U toku pregovora o novom K.U. insistirali smo kod poslodavca da se implementira u startu 2% u osnovnu zaradu, što on nije prihvatio pravdajući se neusvajanjem Plana poslovanja od strane Vlade RS. U medjuvremenu, Vlada RS promenila je Odluku te je zbog rasta troškova života u prva tri meseca 2011. godine uvećanje od 2,9%, planiranih za april, preimenovala u 5,5%,. Pa osnovu te odluke Vlade RS poslodavac nas je zamolio za strpljenje dok se ne uradi Rebalans kojim je Vlada Srbije našoj firmi omogućila aprilsko povećanje od ukupne mase sa 2,9% na 5,5%.
U januarskoj zaradi u startu nije implementirano u osnovnu zaradu 2% već je podeljeno kroz regres i topli obrok, sindikati potpisnici K.U. nisu se sa tim složili pa nam je direktor obećao da će po dobijanju Rebalansa oba uvećanja (2% i 5,5%) biti objedinjeni u novu vrednost osnovne zarade, a to će se regulisati Aneksom K.U. u članu 61.
Kada smo imali usvojen Plan poslovanja za 2011. Godinu i Rebalans za aprilsko povećanje sa 2,9 na 5,5% i kada se pripremala isplata zarada za juli direktor se drznuo i bez prethodnog dogovora i analize sa sindikatima samoinicijativno utvrdio vrednost osnovne cene rada 13.907,00 dinara, što je ukupno povećanje od samo 5,5% u odnosu na cenu od 13.182,00 dinara (iz prethodnog K.U.), te doneo Odluku o isplati zarada za juli mesec sa uvećanjem osnovne cene rada za 727,00 dinara, bez pregovora i bez saglasnosti reprezentativnih sindikata, čime je prekršio čl. 61. I član 62 K.U. , na koje se poziva u svojoj odluci.
Druga Odluka se odnosi na uvećanje zarade vazduhoplovno-tehničkom osoblju odgovornom za bezbednost vazdušnog saobraćaja (nosioci EASA/PART 66 dozvola) prema članu 74. K.U., koji poseduju kompanijsko ovlašćenje, što je suprotno članu 74. Na koji se direktor u odluci poziva. Svojim sadržajem u članu 74. K.U. nema podele na vazduhoplovno osoblje (nosioce EASA/PART 66 dozvola) na one sa i bez kompanijskog ovlašćenja.
Obrazloženje je malo preopširno ali to je jedini način da vaz upoznamo sa postojećom situacijom u nameri da se svi probudimo, te apelujemo na sve zaposlene u Tehnici da zanemarite svoja sindikalna opredeljenja i da razmišljate isključivo o svojoj sadašnjosti i svojoj budućnosti. Pokrenite svoje uspavane Izvršne odbore i stupite u kontakt sa nama/potpisnicima K.U. kako bismo stovrili jedinstven sindikalni front prema svima onima koji nas već godinama dele i cepaju da bi seirili na našim podelama i vukli nas za nos, što ne priliči ljudima kakvi rade u ovakvoj organizaciji. Želja nam je bila da se svi klonimo naših sindikalnih kratkovidosti i pojedinačnih interesa jer se radi o našem zajedničkom statusu, našim platama i našem kredibilitetu.
Ako smatrate da je legitimno pravo zaposlenih da se bore za svoja osnovna ljudska i sindikalna prava, što je jedino pravo rešenje, uvek su vam otvorena vrata SSVMS za dogovore i pregovore. Nama nije potrebna liderska pozicija medju sindikatima JAT Tehnike već samo tražimo časne i iskrene partnere medju sindikatima u nameri da zaštitimo svoja radnička prava koja su nam zakonom zagarantovana.

IO SSVMS
U Beogradu,

Poslednje ažurirano subota, 20 avgust 2011 14:40  

Ovaj servis je u prekidu. Ne možete više objavljivati komentare.


Ponuda

Baner

Iz novina...

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Izrada studije izvodljivosti o letu za SAD ugovorena je sa partnerim...
nedelja, 06 jul 2014 11:08
Arapi kupuju i Jat tehniku

Arapi kupuju i Jat tehniku

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedin...
nedelja, 08 decembar 2013 22:57
Sirovo meso kao plata

Sirovo meso kao plata

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne avioko...
nedelja, 08 decembar 2013 22:50

Trenutno Online

Imamo 66 gostiju na mreži

Blic vest!

Hogan je potvrdio da su zainteresovan za kupovinu "Jat tehnike".
- "Er Srbija" za sada ima svoju tehniku za linijsko održavanje. Gledamo i procenjujemo "Jat tehniku", videćemo da li će biti realizovano neko partnerstvo ili kupovina - kazao je Hogan.
 
20.06.2014.